isonem

LÆR MERE OM PAPIRULD OG PAPIRISOLERING

Ja, bare se denne timelap video fra vores afdeling på Bornholm:

Håndværkeren i videoen har jo prøvet det før, men for de fleste er det en overkommelig opgave. 

Beregn din besparelse:

Vælg i menuerne og beregn hvor meget du kan spare pr. år
Vælg det som passer bedst i forhold til den isolering du nu har på dit loft
 
 
 
 
Vælg den isoleringstykkelse du ønsker og har plads til
 
 
 
 

Antal forhandlere og steder du kan låne trailer og indblæsningsudstyr er i stadig vækst, du finder alle forhandlere, kort og kontaktinfo til den der ligger nærmest dig her.

Nej i princippet ikke, da det er en virksomhed, der skal udføre arbejdet, og du skal bruge en faktura for at ansøge om energitilskuddet.

 

Papirulden vi leverer, er lavet af genbrugsmaterialer, i form af gamle aviser og genbrugspapir. Materialet er tilsat brandhæmmende salte. Alt sammen naturmaterialer.  Dog bør man bruge maske når man blæser papirulden ud, det støver lidt, og støv skal man undgå, uanset materiale.

Vores produkt er ETA godkendt (European Technical Approval) ETA-09/0081. Læs mere

Jens gennemgår sikkerheden (klik på play-knappen for at starte videoen):

HUSDYR PÅ LOFTET? Vi har ingen garanti for at de ikke kommer på besøg, men al erfaring viser at de ikke kan lide miljøet.

Med hensyn til papirisolering kan man godt etablere væg- loftkonstruktioner uden en egentlig dampbremse eller dampspærre. Dette er specielt gældende for hygroskopiske isoleringsmaterialer da de meget bedre end konventionelle isoleringsmaterialer, som f.eks. mineraluld, kan arbejde med fugten. Man skal dog sikre sig, at det for celluloseisoleringskonstruktioner, er 5 gange så svært for fugten at diffundere ind i konstruktionen, som det er for fugten at diffundere ud af konstruktionen til det fri. Det er ved en Z- værdi betragtning, at man sikrer dette forhold, og når forholdet er sikret, kan man isolere i byggerier efter åndbare principper.

Det er ved uudnyttet loft muligt, bare at sikre sig det lufttætte plan er opretholdt, f.eks. i et malerbehandlet gipspladeloft. Her stilles der hverken krav om dampspærre eller dampbremse for at regulere Z- værdi balancen. Det anbefales dog ved nybyggeri,  at etablere enten dampspærre eller dampbremse, som samtidig kan sikre det lufttætte plan.

  • Gangbroen skal eventuelt hæves?
  • Det samme gælder måske loftlemmens øvre kant?
  • Vindstop skal måske også monteres for at bibeholde ventilering af loftrummet. Vindstop plader kan købes af os.
  • Beskyttelsesudstyr i form af maske, handsker og kedeldragt. Det kan du også købe af ISONEM til en god pris.

Vores papiruld er brandklassificeret B-s2,d0 hvis det installeres i en tykkelse på mindst 100 mm og med en densitet på mindst 26 kg/m³. Herved kan materialet opretholde sin brandklassifikation B-s2,d0 svarende til et klasse B- materiale, med et meget begrænset bidrag til brand og ingen overtænding. Hvis materialet installeres med en tykkelse under 100 mm og/eller en densitet under 26 kg/m³ vil materialet opretholde en ringere brandklassifikation E. Ring eller skriv til ISONEM hvis der skulle være behov for uddybning.

Papiruld kan bruges ovenpå eksisterende isolering, og lukker kuldebroer og slutter tæt i alle kroge ved korrekt påføring.

Papiruld og papirisolering egner sig lige så godt til nybyggeri som til efterisolering af ældre ejendomme.

Papirisolering har meget gode lydisolerende egenskaber i forhold til tilsvarende isoleringsprodukter. Egner sig derfor meget godt til lydisolering af etageadskillelser og vægge.

Ja, papirisolering kan genanvendes hvis man ønsker det, hvis materialet er tørt og rent.

Ja, det kan recirkuleres og blive til ny papirisolering eller andet der indeholder papirmateriale.

 

Papirulden skal, hvis den ikke genbruges, køres til genbrugspladsen og lægges i f.eks. indendørstræ, hvorefter at den genavendes i pladematerialer eller afbrændes. OBS: Der er forskellige kildesorteringer for papiruld alt efter genbrugsstation, så det vil altid være den lokale genbrugsplads der afgøre hvordan materialet håndteres. SÅ husk at spørge personalet til råds, så vi sikrer optimal anvendelse i slutfasen.  

De enkelte bygningsdele i et hus skal isoleres, så U- værdierne (varmetabskoefficienterne) ikke overstiger de anviste minimums værdier ved bygningsreglementet BR18, kapitel 11 Energiforbrug. Disse værdier varierer alt efter om det er nybyggeri, renovering, ombygning osv. Se tabel med kravene her: http://bygningsreglementet.dk/Bilag/B2/Bilag_2

U- værdien for en bygningsdel beregnes b.la. ud fra isoleringsmaterialets λ (lambda)- værdi, denne værdi er et udtryk for et materiales varmeledningsevne, og derfor vil en lav værdi, være lig med et godt isolerende produkt som f.eks. celluloseisolering med en λ – værdi på 0.038 W/mK, kl. 38.

Når man river gamle huse ned, kan man se, at det er brugt avispapir og lignende som isolering i vægge. Så man har altid haft viden om papirs isoleringsevne, dog på et meget primitivt niveau i forhold til dagens ISONEM produkter.

I USA har man brugt papiruld som isolering siden 1930’erne, og papiruld er i dag en af de mest anvendte isoleringsmaterialer i USA. I store dele af Europa, herunder Tyskland, Polen, Tjekkiet, Belgien, Holland m.fl. benyttes papirisolering i stigende grad. I Danmark har man brugt materialet industrielt siden begyndelsen af 1990’erne, så der er stor viden og erfaring omkring produktet og dets anvendelse, også her til lands.

En pose/pakke ISONEM papiruld vejer 14 kg